RO | DE | HU | EN

floare

Puncte de acces: Sighişoara – tren naţional şi internaţional, drumul european E60, drumurile naţionale DN13 şi DN14; Daneş – tren local, autobuz din Sighişoara şi Dumbrăveni, DN13; Laslea – autobuz din Sighişoara şi Dumbrăveni, DN 13. La Sighişoara se poate ajunge cu trenul, autobuzul sau maşina de la aeroporturile internaţionale din Târgu Mureş (54 km), Sibiu (91 km), Cluj-Napoca (147 km) şi Bucureşti (297 km).

Geografie şi climă: Relieful este deluros, cu vârfuri între 360 şi 600m. Climatul Podişului Transilvaniei este temperat-continental. Temperatura media anuală este de +8°C. Luna cea mai friguroasă este ianuarie, cu temperaturi medii de -4°C, iar cea mai călduroasă iulie, cu o medie de +23°C.

Recomandări de acces şi orientare:

Bisericile fortificate sunt de multe ori închise, dar cheia se află de obicei la o persoană din sat, care poate deschide porţile acestora vizitatorilor. Pentru a o găsi, întrebaţi în sat sau la punctele de informare.

Majoritatea potecilor de mers pe jos sunt nemarcate, de aceea este important să aveţi o hartă bună, o busolă sau aparat GPS, şi un simţ bun al orientării.